Adventure Quest

Zuidoost Zweden

Houdt deze pagina in de gaten voor meer nieuws over 2024 reis.

Ik ben geinteresseerd in de 2024 reis.Vragen? Hier kan je direct contact opnemen

Zoek jij het avontuur, maar ook inspiratie?

Ga dan mee op deze unieke women only reis naar Zuidoost-Zweden – met midzomernacht!

Wil je echt een uniek avontuur avontuur meemaken? Doe dan mee aan Adventure Quest Zweden. Een fysiek avontuur: je reist alsof je in een verhaal zit, al eilandhoppend, door te wandelen, kajakken en fietsen, of met lokale (ferry)boten. We vertellen verhalen bij het kampvuur, doen aan outdoorcooking, bosbaden, wildzwemmen en verhalen schrijven. We vieren midzomernacht bij een Zweeds kasteel aan zee. Maar dat niet alleen: het is tegelijk een innerlijk avontuur, jouw ontdekkingstocht naar een avontuurlijker leven.

Tijdens deze unieke beleving ontdek je je eigen heldenreis, je droom, wat je weerhoudt en hoe je de sprong maakt. En hoe je van je leven een avontuur maakt. De reis wordt begeleid door twee personen: Brigitte Ars, auteur van het boek ‘Waar is het avontuur. Zoektocht naar een avontuurlijker leven’. Ze is oprichter van Alice goes Wild, host van de Avontuurlijk Leven podcast, maar ook gecertificeerd narratief (verhalend) coach, bosbadgids en schrijfcoach bij Schrijven Online. Al deze avontuurlijke elementen komen terug in de reis. De in Zweden wonende Elsbeth Wissink is oprichter van Swedish Trails en heeft veel ervaring met begeleiding van vrouwengroepen in Zweden.

Met een kleine groep gaan we dwars door de natuur en komen we langs gehuchten en dorpen met authentieke Zweedse houten huisjes (foto’s en dagbeschrijving onderaan). Tijdens dit slow adventure slapen in bijzondere accommodaties, zoals een oud boothuis, en komen op een eiland waar verder weinig toeristen komen en de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We struinen langs stille meren waar we kunnen wildzwemmen en maken kampvuurtjes. En als slagroom op deze avontuurlijke taart vieren we Midsommernacht op een eiland!

Al met al een heerlijke oefening om uit de comfortzone te gaan, elkaar te leren kennen, te inspireren en geïnspireerd te worden. Ontdek onderweg de enorme transformerende kracht van avontuur en de vele ‘schatten’ die het je kan geven – van zelfverzekerdheid, veerkracht, tot wijsheid en heling. En ook het fysieke levert avontuur je veel op en kom je als herboren thuis.

De reis is – behalve een geweldig avontuur – bedoeld om je te verrijken en te ‘vernieuwen’ en te (her) ontdekken, en je nieuwe of unieke verhaal te laten vinden. Als je terugkomt sta je meer in je kracht door je innerlijke avonturier terug te vinden, weet je je leven avontuurlijker in te vullen. Schrijf je in!

Voor de reis heb ik, begeleider Brigitte Ars, nog een gesprek over je motivatie. We vragen een redelijk level van fitness, mentale conditie en houd er rekening mee dat het geen luxe reis is, dat je ook niet in tenten slaapt, maar wel met 2 of soms 3 vrouwen op een kamer, wat ook erg gezellig is.

De deelnemers  die vorig jaar zijn meegegaan gaven deze reis, toen nog een pilot, een 8,9! Dit jaar wordt het alleen maar beter!

Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van storytelling, creatieve (schrijf)sessies en spiegeling van de natuur als shinrin yoku techniek. We maken ook gebruik van de kracht van de groep. Tijdens de reis zijn dan ook momenten ingebouwd voor ‘kampvuurgesprekken’ en workshops. En je ervaart de stilte van de natuur.

Voor de reis ontvang je bovendien een gesigneerd exemplaar ‘Waar is het avontuur? Zoektocht naar een avontuurlijk leven’ van Brigitte Ars.

Alleen reizen is geen probleem en wordt zelfs aangemoedigd. Het avontuur zit hem immers ook in de ontmoeting.

Wat kan je verwachten?

W

Jouw persoonlijke ontdekkingsreis naar je eigen innerlijke avonturier, meer avontuur in je leven én/of een nieuwe koers. De reis wordt begeleid door de meest vooraanstaande avontuur en avontuurlijk leven expert van Nederland, Brigitte Ars, auteur van 'Waar is het avontuur? Zoektocht naar een avontuurlijker leven' (mei 2022, Uitgeverij Querido). Ze is tevens narratief coach, trainer en ervaren reisbegeleider. Vooraf krijg je een online gesprek.

W

Een uniek avontuur: Zeven dagen wandelen, fietsen en kajakken dwars door het prachtige Oost-Zweden, ten zuiden van Stockholm, het droogste deel van Zweden (muggenvrij) eveneens begeleid door een Nederlandse lokale gids. Verblijf in fantastische authentieke en unieke accommodaties (op basis van 2 of heel soms 3-persoonskamer).

W

Inclusief workshops over de heldenreis, avontuurlijk schrijven en shinrin yoku en veel tijd voor persoonlijke aandacht.

W

Bagage wordt vervoerd.

W

Ervaar de transformerende kracht van avontuur en doorloop je eigen 'heldenreis'.

W

Een gesigneerd exemplaar van 'Waar is het avontuur? Zoektocht naar een avontuurlijker leven' van Brigitte Ars

W

Women only.

W

Mogelijkheid op langer te blijven in Stockholm.

Fysiek level

Mentaal level

Comfort level

“In een prachtige natuur, op de mooiste locaties en in goed gezelschap ben ik mij nog bewuster geworden van het feit hoe belangrijk het is om tijd te investeren in jezelf. Op wat voor manier dan ook! Dank voor het realiseren van deze waanzinnig mooie reis!” – Baukje Vergonet

 

“Wat een gave reis! Met een Adventure Quest reis in Zweden heb ik samen met een onwijs leuke groep vrouwen rondgezworven in de archipel van Stockholm.  Hiken, fietsen, kajakken, een schrijfworkshop, zwemmen in een best koude zee en genoten van een Zweedse runderstoofpot op een houtvuur. Allemaal gave ervaringen.
Zowel fysiek als mentaal soms dealen met een uitdaging! Maar ja dat hoort bij een quest, zo nu en dan uit je comfortzone stappen, het maakt je als mens weer een sterker.  – Angelique Simon

 

Voorbeeldreis – juni 2023

Dag 1, zaterdag 17 juni
Verzamelen rond 11 uur in Nynäshamn, een uur met de trein vanaf Stockholm. We trekken verder met de boot naar het eiland  Utö.

We nemen de boot naar Utö en checken in bij Vandrahemmet (hostel) Skärgården op het eiland Utö. Dit hostel bestaat al sinds het begin van de 19de eeuw. Het gebouw is een herinnering aan oude glorieuze tijden dat de jetset van Stockholm op Utö verbleef.

Hierna gaan we de prachtige natuur ontdekken van het eiland Utö. In tegenstelling tot de drukke haven is de wandeling een wereld van verschil en deze wandeling wordt door velen beschouwd als een van de fijnste wandelingen op een eiland. De soms best stijle wandeling is zeer afwisselend en brengt ons langs kliffen, verlaten zandstrandjes, mooie stukjes bos en kleine prehistorische waterpoeltjes.

Dag 2, zondag 18 juni
Op deze dag fietsen we naar Alö, een heel pittoresk eilandje alwaar we te voet het eilandje verder gaan verkennen. Alö is verbonden met Utö door een kleine brug dus we kunnen Alö per fiets bereiken maar er zijn wat kleine klimmetjes onderweg. Eventueel kun je even afstappen en lopen terwijl je de schitterende omgeving in je opneemt. Ook op Alö is er weer een heel afwisselend uitzicht en kunnen we ons weer laten verrassen door wat er achter de volgende bocht ligt. we kunnen hier wildzwemmen en doen een Japans Bosbaden sessie.  Daarna fietsen we weer terug naar Utö .

 

Dag 3, maandag 19 juni – van Utö naar Örno
We nemen de ferry naar Örno. Eenmaal van de ferry, wordt onze bagage opgehaald en naar de B&B gebracht Wij vervolgen onze weg lopend. Een wandeling van ca. 12 km ( 4 uur lopen) brengt ons naar de B&B. Lunch eten we ergens onderweg op, een prachtige plek in de natuur.

Sundby Gard, een prachtige oude lodge, is een van de best bewaarde houten huizen van de gemeente Haninge. Het staat ook bekend als een van de spookhuizen in de provincie Södermanland en er zijn veel spannende verhalen over Sundby. Er zijn ook fietsen te huur.

Dag 4, dinsdag 20 juni – verblijf in Örno
Verblijf in Sundby Gard, Schrijfworkshop, eventueel zwemmen en kampvuur.

 

Dag 5, woensdag 21 juni
We lopen 10 kilometer lopen naar de ferry naar Dalarnö. We slapen er in een mooi authentiek houten boothuis, Vandrarhemmet Lodsen. Tijd om Dalarö te verkennen met zijn prachtige Zweedse huizen, winkeltjes en heerlijke ijskraam.

 

Dag 6, donderdag 22 juni, Dalarö
In Dalarö gaan we ons het kajakken eigen maken. Het gebrek aan golven en de beschutting van de eilanden maakt het water in de Oostzee, en Dalarö in het bijzonder, uitermate geschikt om te kajakken voor zowel beginners als gevorderden. We krijgen eerst een uitgebreide kajakinstructie. Bij ideaal weer peddelen en zwemmen we wat en eten dan lunch op een klein eilandje voordat we terugpeddelen.

Dag 7, vrijdag 23 juni, Dalarö naar Tyresö-slot voor Midsommer
We nemen de taxiboot naar Notholmen en gaan naar Tyresö slot. Om 12 uur ‘s middag begint de Midsommer-viering in de tuin van het slot, met muziek, spelletjes, dansen rond de paal en een feestelijke picknick!

 

Dag 8, zaterdag 24 juni, Tyresö slot- Stockholm
Na het ontbijt is de reis voorbij. We reizen van Tyresö slot naar Stockholm Centraal in een uur met de bus.

 

 

 

 

Jouw gidsEn

Brigitte Ars is avontuur-expert en academic adventurer, gepassioneerd auteur ‘Waar is het avontuur. Zoektocht naar een avontuurlijker leven.” (mei 2022) en andere boeken. Ze is oprichter van Alice goes Wild, het platform voor avontuurlijk leven, en host van de Avontuurlijk Leven podcast. Naast gecertificeerd narratief coach is ze gecertificeerd shinrin yoku (bosbaden) gids, schrijfcoach bij Schrijven Online en geeft masterclasses bij National Geographic Traveller. Ze werkt daarnaast parttime aan de afdeling toerisme op Breda University of Applied Sciences.

 

 

Elsbeth Wissink van de reisorganisatie Swedish Trails organiseert de reis. Ze woont in deze streek, als lokale gids kent ze de mooiste en meest bijzondere plekjes en ziet dit gebied in Zweden als een van de ‘best kept secrets’. Elsbeth was vroeger opleidster in het MBO onderwijs, maar dat leven ligt inmiddels achter haar. Ze richtte haar eigen bedrijf op en begon te werken als Zweden specialist nadat ze het outdoor leven ontdekte. “Toen we als gezin, jaren geleden, zijn geëmigreerd  kreeg ik borstkanker, en daarna ontdekte ik dat het buitenleven een geneeskrachtige werking had. Na mijn herstel, beloofde ik mezelf meer dingen te doen die me gelukkig maken. Wandelen in het bos en luisteren naar het magische gefluister van oude bomen hoorde daarbij, en dat kan perfect in Zweden. Met mijn bedrijf hoop ik dat ook andere mensen de schoonheid, kracht en positiviteit van het buitenleven van Zweden kunnen ontdekken.”