16 t/m 22 augustus 2024

Adventure Quest reis Zuidoost Zweden

 Avontuurlijk Leiderschap op reis

Ik meld me aan en ga graag mee op reisVragen? Hier kan je direct contact opnemen

Zoek jij avontuur, maar ook inspiratie voor avontuurlijker leven en werken?

 

Ga dan mee op deze unieke women only reis naar Zuidoost-Zweden

Wil je een uniek avontuur meemaken? Doe dan mee aan onze succesvolle Adventure Quest Zweden editie 2024, waarbij je alle kanten van avontuurlijk Zweden beleeft. We begeven ons van eiland naar eiland, door te wandelen, fietsen, of met lokale boten. We gaan een nacht wildkamperen op een onbewoond eiland. We vertellen verhalen bij het kampvuur, doen aan outdoorcooking, Japans bosbaden, wildzwemmen. En we verblijven in een bijzonder landhuis op een eiland waar de tijd heeft stilgestaan, en waar we verhalen gaan schrijven…

Maar dat niet alleen: het is tegelijk een innerlijk avontuur, jouw ontdekkingstocht naar avontuurlijker leven en werken…

Avontuurlijk Leiderschap: jouw Heldenreis

Met een kleine groep gaan we dwars door de natuur en komen we langs gehuchten en dorpen met authentieke Zweedse houten huisjes (foto’s en dagbeschrijving onderaan). Tijdens dit slow adventure slapen we in bijzondere accommodaties, kajakken we naar een eiland om te wildkamperen en komen op een eiland waar verder weinig toeristen komen en de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We struinen langs stille meren waar we kunnen wildzwemmen en maken kampvuurtjes. 

Maar je doet ook mee aan gesprekken, workshops, oefeningen. Tijdens deze unieke beleving ontdek je je eigen heldenreis, je droom, wat je weerhoudt en hoe je de sprong maakt – in je werk, en in je persoonlijke leven. Als je terugkomt weet jij hoe je van jouw werk of leven een avontuur kunt maken: Avontuurlijk leiderschap, niet alleen professioneel, maar juist ook persoonlijk.

Al met al een heerlijke oefening om uit de comfortzone te gaan, elkaar te leren kennen, te inspireren en geïnspireerd te worden. 

Z

Ontdek onderweg de enorme transformerende kracht van avontuur en de vele ‘schatten’ die avontuur je kan geven – van creativiteit, zelfverzekerdheid, veerkracht, tot wijsheid en heling.

Z

Je komt als herboren thuis, vol nieuwe energie en ideeën voor je leven.

Z

Laat jezelf verrijken en ‘vernieuwen’ – misschien zelfs (her) ontdekken, zeker ook voor je werk.  Zo vind je nieuwe of unieke verhaal.

Z

Je staat meer in je kracht door je innerlijke avonturier terug te vinden, en weet je je leven avontuurlijker in te vullen.

Z

Ervaar wat fysiek avontuur en buiten je comfortzone treden met je doet.

Z

Laat je inspireren door een groep met leuke, open vrouwen die daarna een echte sisterhood voor je zijn geworden.

De deelnemers  die vorig jaar zijn meegegaan gaven deze reis een 9,1!  Dit jaar wordt het alleen maar beter!

Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van storytelling, creatieve (schrijf)sessies en spiegeling van de natuur als shinrin yoku techniek. We maken ook gebruik van de kracht van de groep. Tijdens de reis zijn dan ook momenten ingebouwd voor ‘kampvuurgesprekken’ en workshops. En je ervaart de stilte van de natuur.

Reisbegeleiding

De reis wordt begeleid door twee personen: Brigitte Ars, auteur van het boek ‘Waar is het avontuur. Zoektocht naar een avontuurlijker leven’. Ze is oprichter van Alice goes Wild, host van de Avontuurlijk Leven podcast, maar ook gecertificeerd narratief (verhalend) coach en bosbadgids.  De in Zweden wonende Elsbeth Wissink is oprichter van Swedish Trails en heeft veel ervaring met begeleiding van vrouwengroepen in Zweden.

Voor de reis heb ik, begeleider Brigitte Ars, nog een gesprek over je motivatie. We vragen een redelijk level van fitness, mentale conditie en houd er rekening mee dat het geen luxe reis is, dat je een nacht in een tent slaapt, en met 2 vrouwen op een kamer, wat ook erg gezellig is. We reizen van minder naar meer luxe.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Wat kan je verwachten?

W

Jouw persoonlijke ontdekkingsreis naar je eigen innerlijke avonturier, meer avontuur in je leven én/of een nieuwe koers.

W

De reis wordt begeleid door avontuur en avontuurlijk leven expert van Nederland, Brigitte Ars, auteur van 'Waar is het avontuur? Zoektocht naar een avontuurlijker leven' (mei 2022, Uitgeverij Querido). Ze is tevens narratief coach, trainer en ervaren reisbegeleider. Daarnaast geeft ze lessen schrijven en storytelling bij Schrijven Online en National Geographic. Vooraf krijg je een online gesprek.

W

Een uniek avontuur: Zeven dagen wandelen, fietsen en kajakken dwars door het prachtige Oost-Zweden, ten zuiden van Stockholm, het droogste deel van Zweden (redelijk muggenvrij) eveneens begeleid door een Nederlandse lokale gids. Verblijf in fantastische authentieke en unieke accommodaties (op basis van 2 of heel soms 3-persoonskamer). Je kampeert een nacht wild op een onbewoond eiland (2 personen in een tent).

W

Inclusief workshops over de heldenreis, avontuurlijk schrijven en shinrin yoku en veel tijd voor persoonlijke aandacht.

W

Bagage wordt vervoerd.

W

Ervaar de transformerende kracht van avontuur en doorloop je eigen 'heldenreis'.

W

Een gesigneerd exemplaar van 'Waar is het avontuur? Zoektocht naar een avontuurlijker leven' van Brigitte Ars

W

Women only. Alleen reizen is geen probleem en wordt zelfs aangemoedigd. Het avontuur zit hem immers ook in de ontmoeting.

W

Mogelijkheid op langer te blijven in Stockholm.

Fysiek level

Mentaal level

Comfort level

“In een prachtige natuur, op de mooiste locaties en in goed gezelschap ben ik mij nog bewuster geworden van het feit hoe belangrijk het is om tijd te investeren in jezelf. Op wat voor manier dan ook! Dank voor het realiseren van deze waanzinnig mooie reis!” – Baukje Vergonet

 

“Wat een gave reis! Met een Adventure Quest reis in Zweden heb ik samen met een onwijs leuke groep vrouwen rondgezworven in de archipel van Stockholm.  Hiken, fietsen, kajakken, een schrijfworkshop, zwemmen in een best koude zee en genoten van een Zweedse runderstoofpot op een houtvuur. Allemaal gave ervaringen.
Zowel fysiek als mentaal soms dealen met een uitdaging! Maar ja dat hoort bij een quest, zo nu en dan uit je comfortzone stappen, het maakt je als mens weer een sterker.  – Angelique Simon

 

Beschrijving van dag tot dag

Dag 1, vrijdag 16 augustus

Verzamelen rond 11 uur in Nynäshamn, een uur met de trein vanaf Stockholm. Kennismaking, begin van het inhoudelijke programma, zwemmen en lunch.

 

Dag 2, zaterdag 17 augustus: Kayakken en wildkamperen

We kajakken naar een onbewoond eilandje met een ervaren vrouwelijke gids, waar we de tent opzetten, wildzwemmen en wildkamperen. We vertellen verhalen bij het kampvuur en slapen natuurlijk heerlijk na zo’n dag! 

 

Dag 3, zondag 18 augustus: Kayakken en naar het eiland Utö

In de avond nemen we de boot naar Utö en checken in bij Vandrahemmet (hostel) Skärgården op het eiland Utö. Dit hostel bestaat al sinds het begin van de 19de eeuw. Het gebouw is een herinnering aan oude glorieuze tijden dat de jetset van Stockholm op Utö verbleef.

Dag 4,  maandag 19 augustus
Op deze dag fietsen we naar Alö, een heel pittoresk eilandje alwaar we te voet het eilandje verder gaan verkennen. Alö is verbonden met Utö door een kleine brug dus we kunnen Alö per fiets bereiken maar er zijn wat kleine klimmetjes onderweg. Ook op Alö is er weer een heel afwisselend uitzicht en kunnen we ons weer laten verrassen door wat er achter de volgende bocht ligt. We kunnen hier wildzwemmen en doen een Japans Bosbaden sessie.  Daarna fietsen we weer terug naar Utö .

Dag 5, dinsdag 20 augustus – van Utö naar Örno


We nemen de ferry naar Örno. Eenmaal van de ferry, wordt onze bagage opgehaald en naar de B&B gebracht Wij vervolgen onze weg lopend. 

Als een van de weinige groepen mogen wij verblijven op Sundby Gard, een prachtige oude lodge, en een van de best bewaarde houten huizen. Het staat ook bekend als een van de spookhuizen in de provincie Södermanland en er zijn veel spannende verhalen over Sundby. Je kunt er een fiets nemen en lekker rondfietsen.

Dag 6, woensdag 21 augustus – verblijf in Örno
Verblijf in Sundby Gard, Schrijfworkshop, eventueel zwemmen en kampvuur.

 

Dag 7, donderdag 22 augustus, Dalarö

met de bus vanaf B&B naar de ferry, dan de bus van Dalarö naar Västerhaninge – daar de trein naar Stockholm (geschatte reistijd ca. 2,5 uur naar van de B&B naar Stockholm). Niet voor 12.30 uur het vliegtuig.

Praktisch

Deze actieve groepsreis combineert leuke avontuurlijke activiteiten die je een mooi beeld geven van het prachtige Zweden. De tweede dagen kayakken in het begin kan voor sommigen uitdagend zijn, maar is zeker te doen, en je ontdekt tegelijk dat er veel meer in je zit dan je denkt. Het is een duurzame reis. Je kunt eventueel overwegen om met de auto of trein te komen.

Prijs en aantal personen

Prijs per persoon 2147 euro     speciale actieprijs geldig tot 1 februari a.s.: 1997 euro

De reis gaat door met minimaal 7 en maximaal 10 deelnemers.

Wat zit erbij? 

  • Twee ervaren gidsen (zie onder aan de pagina), plus een vrouwelijke Zweedse gids als begeleider bij het kajakken.
  • Een inspiratie- en narratief coachingspakket van dé avontuurlijk leven expert van Nederland, inclusief een schrijfworkshop en shinrin yoku
  • Accommodatie. We slapen in goede tweepersoonskamers en een nacht in een tent.
  • Maaltijden (maar geen alcoholische drankjes, die mag je zelf meenemen). Gezamenlijke maaltijden zijn vegetarisch.
  • Inbegrepen is al het OV vanaf Nynäshamn, dag 1 t/m dag 7 Stockholm centraal.
  • Alle activiteiten

Niet inbegrepen is je reis naar Zweden (Stockholm), vervoer tot Nynäshamn, retour luchthaven-Stockholm, Hotel Stockholm, eigen uitgaven en verzekeringen.

Algemene voorwaarden reis

16 t/m 22 augustus 2024

7 dagen

Avontuur & Persoonlijke ontwikkeling

Min 7 pers. - Max 10 pers.

2147 euro

speciale actieprijs € 1997
(geldig tot 1-2-’24)

Jouw gidsEn

Brigitte Ars is avontuur-expert en academic adventurer, gepassioneerd auteur ‘Waar is het avontuur. Zoektocht naar een avontuurlijker leven.” (mei 2022) en andere boeken. Ze is oprichter van Alice goes Wild, het platform voor avontuurlijk leven, en host van de Avontuurlijk Leven podcast. Naast gecertificeerd narratief coach is ze gecertificeerd shinrin yoku (bosbaden) gids, schrijfcoach bij Schrijven Online en geeft masterclasses bij National Geographic Traveller. Ze werkt daarnaast parttime aan de afdeling toerisme op Breda University of Applied Sciences.

Elsbeth Wissink van de reisorganisatie Swedish Trails organiseert de reis. Ze woont in deze streek, als lokale gids kent ze de mooiste en meest bijzondere plekjes en ziet dit gebied in Zweden als een van de ‘best kept secrets’. Elsbeth was vroeger opleidster in het MBO onderwijs, maar dat leven ligt inmiddels achter haar. Ze richtte haar eigen bedrijf op en begon te werken als Zweden specialist nadat ze het outdoor leven ontdekte. “Toen we als gezin, jaren geleden, zijn geëmigreerd  kreeg ik borstkanker, en daarna ontdekte ik dat het buitenleven een geneeskrachtige werking had. Na mijn herstel, beloofde ik mezelf meer dingen te doen die me gelukkig maken. Wandelen in het bos en luisteren naar het magische gefluister van oude bomen hoorde daarbij, en dat kan perfect in Zweden. Met mijn bedrijf hoop ik dat ook andere mensen de schoonheid, kracht en positiviteit van het buitenleven van Zweden kunnen ontdekken.”