Let op, ik heb een fantastische aanbieding voor je, omdat dit programma in augustus enigszins van opzet gaat veranderen. Lees dit dus uit, want je krijgt nu alle oude inspiratiesessies er gratis bij cadeau!

Heb je het idee dat je te veel in een sleur zit, dat het leven aan je voorbijgaat?
Vind je dat je teveel het leven leidt van anderen?
Ben je toe aan verandering, aan nieuwe dingen ontdekken, nieuwe avonturen, nieuwe hobbies en ervaringen. Aan nieuwe gelijkgestemde mensen leren kennen?
Wil je avontuurlijker in het leven staan, het gevoel hebben dat je écht leeft, ook in je werk? En alle positieve effecten van avontuur, zoals geluk en gezondheid ervaren, ook buiten je vakantie?
Of wil je juist beter omgaan met de veranderingen om je heen?

Stel je voor hoe het kan zijn als je avontuurlijker leeft.

  • Je volgt je dromen en doet dingen waartoe jij op de wereld bent, die jouw leven echt zin geven en waar je positieve energie van krijgt. Je wilt een authentiek, creatief en bijzonder leven.
  • Je zegt makkelijker ‘ja’ tegen nieuwe avonturen. Je stapt eerder uit je comfort zone waardoor je weer verrast wordt en het gevoel krijgt dat je écht leeft. Je komt in verrassende situaties terecht.
  • Je ontmoet nieuwe mensen, en daarmee creëer je nieuwe kansen.
  • Je durft makkelijker ‘nee’ te zeggen tegen dingen die onbelangrijk zijn, omdat je eigen pad wilt volgen.
  • Je gelooft in de kracht van imperfectie en kwetsbaarheid.
  • Je leeft je leven zelfverzekerd, in volle glorie, met lef, doorzettingsvermogen en veerkracht.
  • Je voelt je mentaal en fysiek  gezonder om zo het beste uit je leven te halen.
  • Je ziet het leven als een uitdagend en intens spel, en geniet hiervan.
  • Je wilt graag je positieve impact achterlaten op je omgeving en de wereld om je heen.

Je leven verandert als je het leven leeft met een avontuurlijke blik.

Ik kwam daar zelf achter tijdens mijn zoektocht naar een avontuurlijker leven. Ik werkte jaren als journalist en correspondent in Azië en Afrika en schreef succesvolle boeken bij gerenommeerde uitgeverijen. Toen ik me ging settelen in Nederland en allerlei verantwoordelijkheden kreeg (kinderen, vaste baan, hypotheek) miste ik het avontuur. Als docent en onderzoeker van Breda University of Applied Science onderzocht ik de kracht van avontuur. Daarnaast sprak ik psychologen en filosofen, en mensen met een avontuurlijke blik om erachter te komen hoe ze dachten. Ik schreef er een succesvol boek over dat in mei 2022 uitkwam bij topuitgeverij Querido, ‘Waar is het avontuur? Zoektocht naar een avontuurlijker leven.’ Ik richte een platform voor avontuurlijk leven op, Alice goes Wild, en begon de Avontuurlijk Leven podcast. En ontwikkelde de Adventure Quest workshops die al door veel mensen zijn gevolgd. Alleen omdat ik mijn avontuurlijkheid als kernwaarde heb teruggevonden. En ik ervaar nu de kracht en de vrijheid daarvan.

“De Adventure Quest heeft enorm veel energie gegeven om anders naar mezelf en mijn dromen te kijken.” – Anneke Mosman

Een avontuur gaat niet (alleen) over bijvoorbeeld actief zijn in de outdoors of je onderdompelen in een andere cultuur, maar vooral over  mindset. Een groei-mindset die zorgt voor vrijheid. Avontuur kan episch zijn, maar ook klein en dichtbij, in je werk bijvoorbeeld. Maar het zit vooral in jezelf. Met de juiste mindset kan ieder leven avontuurlijk worden, en bereik je ook persoonlijke groei.

 

Mijn leven werd er vrijer, zinvoller, spannender, sprankelender,

creatiever en magischer door. En gezonder.

 

Daarom heb ik het Leef het Avontuur-programma opgezet, de allereerste community (M/V) die avontuur en persoonlijke groei combineert. Een kampvuur waaraan je je mag warmen, waar verhalen en kennis worden gedeeld. Waarin je niet alleen het avontuur leert aangaan, maar ook veel over jezelf ontdekt. Waar je je innerlijke kompas volgt. Waar je wordt uitgedaagd om uit je comfort zone te stappen en nieuwe stappen te nemen naar je droom, of dat nu een nieuwe hobby is, een stap in je werk, een soloreis of iets anders. En waar je ander mensen ontmoet die ook een avontuurlijker leven willen leiden. Waar je verhalen deelt en motivatie vindt. Waar je geïnspireerd wordt je eigen, echte pad te volgen, en niet dat van anderen.

De Leef het Avontuur!-community & academy is iets voor jou als je:

Z

je eigen pad wilt volgen, al is dat niet het makkelijke rechte pad

Z

alles uit het leven wilt halen en geen genoegen nemen met middelmatigheid

Z

dichter bij jezelf wilt komen, maar ook wel eens wilt afdwalen van jezelf

Z

andere like-minded avontuurlijke, positieve mensen ontmoeten, live en online

Z

makkelijker uit je comfortzone wilt gaan en (nog) meer lef krijgen

Z

korte metten wilt maken met belemmerende overtuigingen

Z

makkelijker wilt leren omgaan met onzekerheid, tegenslagen en verandering, en dit zelfs wilt gaan waarderen

Z

er een actieve, gezonde levensstijl op nahouden, waarbij je houdt van uitdaging

Z

wilt groeien en leren, ook in je werk

Z

meer zingeving wilt krijgen in je leven en de magie van het leven weer wilt voelen

“Avontuur vind je niet buiten jezelf, het zit vanbinnen.”

― George Eliot

Masterclasses, microavonturen, mensen ontmoeten.

Wat kun je verwachten als je lid wordt van deze unieke community
die avontuur en persoonlijke ontwikkeling combineert? (geldt t/m augustus, daarna gaat dit over in een ander programma)

=

3 x een online live verdiepende masterclass over een inspirerend thema rond avontuurlijke mindset en lifestyle (ook later af te kijken).

=

 Nu al staan er prikkelende thema’s van vorige jaren op als: Hoe krijg je een avontuurlijker mindset, waarom is het Adventure Quotient’ zo belangrijk? Hoe ga je uit de comfort zone? Waarom is alleen-zijn zo goed voor je, en hoe pak je het bijvoorbeeld aan op reis? Hoe vind je je droom? Hoe vier je het falen? Hoe leer je spelen en improviseren?

De opnames die nog komen zijn live te volgen, maar staan ook op het platform.

=

4 keer een offline microavontuur in Nederland waarbij je ook andere avontuurlijke mensen ontmoet (bijvoorbeeld een wandel- of fietstocht, kayakken, outdoor cooking & kampvuur zijn*).

=

3 x inspiratie voor een challenge rond het thema of een speciaal avontuur.

=

3 x een online kampvuur – een groepsbijeenkomst rond het thema en elkaars ervaringen te delen.

=

Als bonus staat er een gratis online schrijfworkshop ter waarde van 99 euro in januari gepland, die je daarna zelf kunt volgen. Schrijven heeft alles te maken met avontuur, en je eigen verhaal (avontuur) vinden. Als schrijfdocent bij Schrijven Online, het grootste platform voor schrijven in Nederland, is dit een unieke weggever.

=

Toegang tot een besloten Facebook community van gelijkgestemden.

=

Draag je iemand anders aan? Dan krijg je mijn bestseller ‘WAAR IS HET AVONTUUR? ZOEKTOCHT NAAR EEN AVONTUURLIJKER LEVEN’  (winkelwaarde 24,50, vierde druk, verzending alleen binnen Nederland) er gratis bij. Mail mij even wie jij hebt aangedragen. 

=

Geen automatische verlening, je ontvangt een mail.

=

Je wordt maandelijks per mail op de hoogte gebracht van alle data. Je bent de eerste die het weet als er Adventure Quest workshops, reizen en weekenden worden georganiseerd en ontvangt een korting.

*Soms kan extra betaling worden gevraagd, bijvoorbeeld bij een offline event.

Waarom ik deze Academy op heb gericht?

Zelf geloof ik enorm in de kracht van avontuur, groot en klein. Door het avontuur terug te vinden is voor mij afgelopen twee jaar alles in een stroomversnelling geraakt. Ik heb een platform voor Avontuurlijk Leven in Nederland opgezet, Alice goes Wild, en organiseer Adventure Quest workshops. Ik begon de Avontuurlijk Leven Podcast waarmee ik samenwerk met het reismagazine Columbus Travel, terwijl ik niet technisch ben. Ik ben dankzij het platform ‘ontdekt’ door de belangrijkste literair agent van Nederland, Sebes en van Bisseling, wat uiteindelijk heeft geleid tot een succesvol contract met Querido, een van de mooiste uitgeverijen van Nederland. Ik kreeg een interview van zes pagina’s in De Limburger (die me ‘avonturenprofessor’ noemden, ook omdat ik hierover les geef op Breda University of Applied Sciences) en andere tijdschriften. En ik spreek nu bij organisaties, bedrijven, gemeenten, internationale conferenties en leiderschapsorganisaties en vrouwengroepen. Daarnaast haalde ik certificaten tot narratief coach en Shinrin Yoku-gids. Allemaal avonturen!

Alles in twee jaar. Zo snel kan het gaan, zo veel kun je doen. Als je maar met een avontuurlijke mindset leeft, ben je tot dingen in staat die je niet voor mogelijk achtte. En komen er dingen – en mensen – op je af die je zullen verrassen en verwonderen. Ik heb het gevoel dat ik weer echt leef.

Daar kwam ik zelf achter tijdens mijn zoektocht naar een avontuurlijker leven. Ik werkte jaren als journalist en correspondent in Azie en Afrika en schreef succesvolle boeken bij gerenommeerde uitgeverijen. Toen ik me ging settelen in Nederland en allerlei verantwoordelijkheden kreeg (kinderen, vaste baan, hypotheek) miste ik het avontuur. Als ervaringsexpert, oud-journalist en docent van Breda University of Applied Sciences onderzocht ik de kracht van avontuur. Ik bezocht congressen en sprak met psychologen en filosofen, en mensen met een avontuurlijke blik om erachter te komen hoe ze dachten. Ik schreef er een boek over dat in mei 2022 uitkwam, inmiddels in vierde druk, ‘Waar is het avontuur. Zoektocht naar een avontuurlijker leven.’ 

‘Knowingly going into the unknown’, zeggen de Britten over avontuur.
“Bewust het onbekende opzoeken, de uitdaging.
En dat je onderweg iets leert en groeit.”

Over de Adventure Quest workshop

In een paar uur tijd laat Brigitte je nadenken over de grote en kleine avonturen in het leven. Een droom, een stip op de horizon krijgt zomaar opeens letterlijk en figuurlijk vorm. Natuurlijk, je moet het zelf waarmaken, maar deze dag gaf handvatten en inzichten om ook daadwerkelijk je avontuur aan te gaan. En dat alles op een fijne locatie in een prachtige omgeving, in goed gezelschap met mooie verhalen. 

Brigitte Rijshouwer

Avontuurlijk leven is een houding waarmee je het leven benadert. Iedereen kan dat leren. Lef krijgen, uit de comfort zone durven te stappen, uitdagingen aangaan. De nieuwsgierigheid aanwakkeren, met verwondering naar de wereld leren kijken. Nieuwe dingen durven te proberen. Je potentieel en kansen optimaal benutten en jezelf mentaal, fysiek of cultureel of hoe dan ook uitdagen.

De eerste stap nemen, dat is belangrijk bij ieder avontuur. Ik daag je uit om mee te doen.

Na afloop krijg je een mail met de vraag of je wilt doorgaan.

Programma

Ga je mee op avontuur?
8 maanden avontuurlijke inspiratie speciaal voor jou!

Nu van € 159,- naar € 79 t/m augustus 2024

Sluit jij ook aan?

 

Leef het avontuur
Academy & Community

=

3 x een masterclass (online) over een inspirerend thema rond avontuurlijke mindset en lifestyle.

=

4 x de mogelijkheid tot een supergezellig microavontuur met de community ergens in Nederland.

=

3 x een challenge

=

3 x online kampvuur, een groepsbijeenkomst

=

Online schrijfworkshop, jaarlijks

=

Lidmaatschap besloten Facebook community

=

Je bent de eerste die het weet als er Adventure Quest workshops, reizen en weekenden worden georganiseerd en ontvangt een korting.

=

Draag jij iemand anders ook aan om liid te worden? Dan stuur ik je gratis de bestseller ‘Waar is het avontuur? Zoektocht naar een avontuurlijker leven’ toe!

*Soms kan extra betaling worden gevraagd bij een offline event.

 Alleen nu van € 159 naar € 79,- (incl)